top of page

Esittely

Napuletanate on napolilaisiin lauluihin ja musiikkiin erikoistunut yhtye. Ohjelmisto koostuu pääasiallisesti napolilaisesta ns. kulta-ajan musiikista -l’epoca d’oro della canzone napoletana-, 1870-luvulta 1940-luvulle. Ohjelmistossa on myös muiden aikakausien helmiä. Rakastetut laulut ovat täynnä intohimoa, draamaa, flirttiä ja komiikkaa, ja usein ne myös ottavat kantaa ajankohtaisiin tapahtumiin. Luvassa on suuria tunteita, ihastuttavan vivahderikasta musiikkia ja lennokkaita tarinoita. Laulut esitetään alkuperäiskielellä, Napolin murteella, mutta niiden synnystä ja sisällöstä kerrotaan suomeksi ennen esitystä.

Yhtyeen muusikot ovat Flavia Di Nola (mezzosopraano), Yusniel Estrada (tenori),

Laura Havu (piano) ja Lauri Manninen (kitara ja mandoliini).

canvas.png
Flavia Di Nola - mezzosopraano
Roomasta kotoisin oleva Flavia aloitti laulamisen Filarmonica Romanan polyfonisessa kuorossa Mons. Pablo Colinon johdolla. Myöhemmin hän jatkoi lauluopintoja Claudia Biadin-Nizzan johdolla ja muutettuaan Suomeen v. 2003, Leena Rasilaisen ja pianisti Petri Raution kanssa. Vuosina 2007 ja 2008 hänet valittiin osallistumaan Ateneo Internazionale della Lirica di Sulmonan mestarikurseille (opettajina mm. Evgeni Nesterenko, Fiorenza Cossotto, Claudie Verhaeghe, Luis Alva).  Flavia on konsertoinut ja osallistunut eri produktioihin niin Italiassa kuin Suomessakin. Flavia on koulutukseltaan filosofian maisteri.
Yusniel Estrada - tenori
Yusniel Estrada opiskeli laulua Teatro Lírico Nacional de Cubassa v. 2008-2012. Hän muutti Suomeen v. 2013 ja on siitä lähtien ollut töissä Suomen Kansallisoopperan kuorossa. Yusniel on käynyt vuodesta 2015 lähtien Kai Valtosen, Jari Hämäläisen ja Brian Jauhiaisen tunneilla sekä osallistunut Ashley Staffordin mestarikurssille vuosina 2015 ja 2018. Suomen lisäksi Yusniel on konsertoinut Saksassa.
Yusniel-Vit_edited.jpg
LauraSolo_edited.png
Laura Havu - piano
Laura Havu valmistui Sibelius-Akatemiasta v. 2007. Vuosina 2005-2007 hän opiskeli Pariisissa ja Lyonissa. Laura on esiintynyt soolo- ja kamarimusiikkikonsertein Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. Kotimaassa hänet on nähty pianistina monissa laulu-ja näyttämöproduktioissa. Lisäksi Laura esiintyy aktiivisesti eri taiteenlajeja yhdistelevissä kokoonpanoissa ja toteuttaa lapsille suunnattuja taideprojekteja.
Lauri Manninen - kitara ja mandoliini
Kitaristi Lauri Manninen on opiskellut Oulussa Ilkka Virran ja Helsingissä Petri Kumelan johdolla. Hän on toiminut soitonopettajana mm. Oulun kansalaisopistossa sekä soittanut soolokonsertteja Suomen lisäksi Saksassa, Italiassa, Ruotsissa, Espanjassa ja Unkarissa. Kilpailumenestystä Manninen on saavuttanut voittamalla II Tallinnan kansainvälisen kitarakilpailun sekä tulemalla kolmanneksi "First Annual Worldwide Classical Guitar Arrangement Competition" -nimisessä kilpailussa, jossa sovitettiin Jean Sibeliuksen pianokappaleita kitaralle. 
LauriSolo_edited_edited.png
bottom of page